Wednesday, 27 March 2013

Empathic

Assalamualaikum
Dear Love & Colourful Life blog,

Aku takde story nak ceritaaa ... aku story cerita yang minggu lepas punye lah. Kan, aku ikut jiran aku meniaga kat Genting. Dekat  First World tingkat  1M,ada klinik tauu ..


Since last week lah kitorang selalu singgah situ sebab staff-staff nurse and doktor kat situ rajin beli makanan dari kami. Ada sorang kakak ni, nama kakak ni Adila. Kakak ni comel . Kakak ni baru graduated dari kolej jururawat. Cute dan rendah sikit dari aku. Tetiba pulak terfikir dalam kepala otak ni .

“ Eh? Ingatkan aku sorang je yang paling rendah? Rupanya ada yang lagi rendah dari aku?” *ok, macam jahat pulak apa yang aku fikir ni ..


Balik tuu .. waktu nak masuk dalam kereta. Aku story lah dekat Cik Lin. Yang kakak Adila tu comel sangat ! Aku suka tengok dia. Lepas tu Cik Lin kata


“ A’ah kan? Comel  je dia kan? Kecik je dari Kak Yong kan? Mesti Kak Yong fikir, ? Ingatkan kak yong sorang je yang paling pendek? Rupanya ada yang lagi pendek dari kak yong?”

Warghhh ! Terkejut aku ! ... Macam mana Cik Lin tau isi hatikuuuu? Sebijik dengan apa yang aku fikir laa .. Cik Lin ada kuasa psikik empathic ke? Uishh ! bahaya ni .. bahaya ...
Haha.. aku terus tepuk bahu Cik Lin, “Uishh? Mana Cik Lin tau?”

“Ehehehehe ..” Cik lin gelak je

No comments: