Sunday, 24 March 2013

Buzzer Beat ( Drama Jepun ) Episod 1 - 11 | Full Episode

Assalamualaikum
Dear Love & Colourful Life blog ,

Aku dah mula minat dengan drama jepun since aku tak boleh tidur malam ada satu hari tu. Aku pun dengan kebosanannya, tekan-tekan-tekan  button remote control . Tiba-tiba ,tertekan 8TV. Nampak ada drama ni, aku pun tengok la . Macam best je. Bila aku tengk sampai habis, memang best pun ! ..

Lagi-lagi aku tertarik dnegan hero dan heroin dia. Sepadan kot !.Sorang pemain bola keranjang. Sorang lagi musician biola.Aww.. so sweeet !

Bila aku siasat .. drama ni rupa-rupanya , dah lama ditayangkan pada 13 Julai 2009 . Haha. Aku baru tahu dua thun lepas. Cehh .. Sebelum ni aku tak minat pun dengan drama Jepun ni ..





Yamashita Tomohisa .



 Sinopsis Buzzer Beat. / ブザー・ビート
 - 11 Episod | credit to :  about Buzzer Beat

 Kamiya Naoki adalah pemain muda dari pasukan bola keranjang profesional. Tetapi kerana saiz yang agak kecil dan kecenderungan untuk retak di bawah tekanan, dia dapat menunjukkan kemahiran sebenar beliau di gelanggang

Sementara itu, Shirakawa Riko adalah seorang yang ceria, bersemangat kuat dalam bidang muzik kolej siswazah yang berhasrat untuk menjadi seorang pemain biola profesional. Suatu hari, Riko mendapati telefon sel Naoki hilang di dalam bas, dan pertemuan mereka bermula sebuah persahabatan yang akhirnya bertukar menjadi cinta. 

Walau bagaimanapun, Naoki sudah berhasrat untuk membina sebuah perkahwinan dengan teman wanitanya. Dan ia tidak membantu perkara-perkara yang bahawa jurulatih Naoki telah jatuh cinta pada pandangan pertama dengan Riko!




 Pelakon|




Opening Soundtrack Buzzer Beat




Buzzer Beat Full Episode | episod penuh.

 Episode 1 
( The Power of Love Makes People Stronger!!
A Hero on the Brink of Activation!! First Quarter Special Program )

 Episode 2
( The Summer of Love Begins!! )

 Episode 3
( A Secret Between Two People )

 Episode 4
(  A Shocking Evening )

 Episode 5
(  Your Tears )

 Episode 6
(  Promise )

 Episode 7
(  An Extra Fifteen Minute Special!! ... I Won't Part From You )

 Episode 8
( Please Don't Go )

 Episode 9
(  A Torn Bond )

 Episode10
(  Final Chapter ~ Goodbye )

 Episode11
(  Last Quarter Seventy-Five Minute Expanded Conclusive Special!!
Departure )


Klik sini untuk soundtrack / lirik / ost Buzzer Beat :

Buzzer Beat Soundtrack | Ost Buzzer Beat - Ichibu to Zenbu - B'z

2 comments:

Maherah Al Yahya said...

Selalunya artis lelaki jepun tak hensem sebab rambut org jepun .. ya ampun !! Serabut ! Tapi yang ni hensem jugak eh . Nanti cer kak tengok drama Mei Chan No Shitsuji. Best . Setiap pelajar sekolah tu ada butler masing-2. Drama korea lagi bestt :)

Love and Colourful life said...

@Maherah Al Yahya owryte ! i'll watch it . tak sabar ni ..